Prostějovské Národní sportovní centrum s odvodněním zpevněných ploch

Během letošního léta probíhá odvodnění parkovací plochy osobních aut a dokončení vstupní plochy před Národním sportovním centrem v Prostějově.

Architekt navrhl pro svůj výsledný záměr optické rozdělení betonové vstupní plochy před halou do systému čtverců. Plocha je rozdělena kompozitními černými L profily tl. 76 mm pro netradiční vizuální efekt a také současně pro vyřešení dilatace.  Původně byly prvky navrženy v pozinkové oceli, ale vzhledem k vlastnostem kompozitu – lehký, pružný materiál, který je možné snadno zkracovat a upravovat na staveništi, byla zvolena tato varianta. Netradiční využití kompozitních prvků vedlo k zajímavému výsledku.

Parkoviště osobních vozidel bylo odvodněno žlaby MEA TL1000 s litinovými rošty. S použitím těchto žlabů se zjednoduší vyřešení spádování plochy. Litinové můstkové rošty umožňují odvodnění ploch s vysokou zátěží a frekvencí vozidel ve třídě zatížení C250 až E600. Projekční tým MEA navrhuje vždy konkrétní řešení dle specifických podmínek.

Více o možnostech odvodnění s MEA na https://www.mea-odvodneni.cz/mea-drain/kategorie/1