Komatsu potřebuju bagr

Stolové pily na dlažbu Husqvarna vynikají řadou promyšlených detailů

Švédská firma Husqvarna se celosvětově proslavila hlavně svými stroji pro zahradníky a lesníky, skvělých výsledků však dosahuje také v oblasti stavebního průmyslu – mimo jiné na trhu stolových pil pro řezání dlažby. Její stroje vynikají řadou promyšlených detailů, které stavebníkům významně usnadňují a zefektivňují jejich práci.

 

Robustní konstrukce jako základ

Stolové pily na dlažbu od Husqvarny spoléhají na pevnou a robustní ocelovou konstrukci – stroje váží od 85 kg výše a při práci nebo menším nárazu se díky tuhému rámu ani nehnou. Navzdory těmto parametrům je však manipulace s nimi velmi snadná. Jsou totiž vybavené poloautomatickými sklopnými nohami, takže stolní pilu dokáže do pracovní pozice nastavit i jeden člověk.

sfiv2aa9zp1hpklmvgqw.jpg

Některé těžší stolové pily jsou navíc vybavené pojezdovými kolečky, takže po sklopení noh můžete pilu lehce přepravovat po stavbě či v autě. Jde např. o modely TS 350 E nebo TS 400 F, uskladňovat a zprovozňovat tyto přístroje už je skutečně práce, kterou bez problémů zvládne jeden člověk.

 

Řezací hlavu uzamknete v každé poloze

Srdcem stolových pil Husqvarna na řezání dlažby je sklopná řezací hlava. Ta je upevněná na ovládací hřídeli a lze ji uzamknout v jakékoliv poloze, což vám umožňuje přesně určit a hlídat výslednou hloubku řezu.

 

Řezací hlavu můžete navíc naklopit a řezat s ní pod úhlem 45°. Všechny tyto možnosti vám dávají pocit, že máte nad řezáním absolutní kontrolu. O to víc, když u některých modelů najdete i laserové ukazovátko pro přesné polohování materiálu.

 

Odolné čerpadlo neustále chladí kotouč

Všechny stolové pily od Husqvarny jsou vybavené samočistícím vodním čerpadlem, které neustále chladí diamantový kotouč, snižuje prašnost řezání a prodlužuje životnost kotouče. Vyšší modely vás navíc překvapí odnímatelným odtokovým korytem, které zachycuje hrubé nečistoty a kaly, čímž prodlužuje životnost čerpadla.

 0z2cqtfk63gpq20ehog9.jpg

Na pracovním stole každé pily najdete i vodící koleje, které umožňují přesné navádění materiálu na kotouč. Když si k tomu přičtete snadný přístup ke kotouči a jeho výměnu, špičkový diamantový kotouč v ceně a záruční i pozáruční servis, který nabízejí autorizovaní dodavatelé, máte na poli stolových pil na dlažbu vážného kandidáta ke koupi.