Komatsu potřebu bagr

ROZŠÍŘENÉ CENTRUM CHODOV POVÝŠÍ NAKUPOVÁNÍ V ČESKU NA NOVOU ÚROVEŇ


Praha, 24. září 2015 – Unibail-Rodamco, přední evropský investor na poli komerčních nemovitostí, v Praze realizuje jeden ze svých v současnosti nejvýznamnějších projektů, rozšíření Centra Chodov. Jeho plocha se rozroste o více než třetinu na výsledných 100 286 m2. Centrum se díky tomu stane jedním z největších v České republice a přinese řadu novinek i unikátů, které povýší nákupy jeho zákazníků na nečekaný zážitek. Návštěvníci nového Centra Chodov se během podzimu roku 2017 mohou těšit na 300 prodejen, vůbec nejvyšší počet mezi nákupními centry u nás, či zázemí parkingu pro více než 3 400 vozidel. Unibail-Rodamco zde zároveň exkluzivně představí největší a nejmodernější tuzemský promítací multiplex s 18 kinosály, včetně VIP a 4DX sálů, či zcela novou rozšířenou zónu s 43 restauracemi a kavárnami. Jedinečný koncept „designérské galerie“ Centra Chodov pak milovníkům módy nabídne prémiové značky a VIP služby. Projekt dostavby pražského nákupního centra je společným dílem uznávaných architektonických studií Benoy a Saguez & Partners. Citlivě propojuje designové a funkční prvky s myšlenkami ekologicky zodpovědného udržitelného rozvoje.

 

Jedinečná přestavba

Společnost Unibail-Rodamco zahájila nejvýznamnější proměnu v historii pražského Centra Chodov od jeho otevření v roce 2005, jež přinese více než třetinové rozšíření dnešní plochy. Ta do podzimu 2017 z aktuálních 61 000 m2 vzroste na 100 286 m2. Zákazníci budou moci nově vybírat ze sortimentu bezkonkurenčního počtu 300 prodejních jednotek, z nichž se 23 představí v exkluzivním konceptu s fasádou o výšce překonávající 6 metrů. Přibyde také přes tisíc parkovacích míst, řidiči jich k dispozici získají více než 3 400. Vedle přístavby zcela nových částí se modernizace postupně dočkají i stávající prostory centra. Jeho součástí se stane kino, 18sálový multiplex s prémiovými VIP a 4DX sály, který svým rozsahem a moderním pojetím dosud u nás nemá obdoby. Pozornost si zaslouží i prostředí restaurační zóny obsahující 43 jednotek s pestrou paletou mezinárodních kuchyní a poskytující prostor pro tematické aktivity, jako jsou například lekce vaření, kuchařské show a food festivaly. Nové Centrum Chodov ve svém rozšířeném food courtu uvede poprvé v České republice také Wagamama, světově proslulou japonskou restauraci, jejíž plocha zde bude zaujímat 525 m2.     

 

Designérská galerie

V portfoliu společnosti Unibail-Rodamco zastává Centrum Chodov pozici tržního trendsettera. Jeho rozšíření tuto roli v oblastech módy a nadstandardní péče o návštěvníky významně posílí. Inditex Group, pod níž spadají vyhledávané módní ikony Zara, Massimo Dutti, Bershka, Pull&Bear a Stradivarius, v novém Centru Chodov kromě vlajkových lodí již zmíněných značek představí i pro český trh nové Oysho a Zara Home. H&M Group zde rovněž bude prezentovat svůj tuzemský flagship store na přibližné ploše 3 000 m2. Vyznavače originality s nádechem luxusu potěší „designérská galerie“, zóna věnovaná prémiovým značkám, produkci mladých návrhářů a VIP akcím. 4hvězdičkový servis bude nadále zahrnovat zákazníky praktickými službami zajišťujícími ještě komfortnější nakupování, pohodlnější návštěvu centra s dětmi či bezproblémové parkování pro osobní automobily, elektromobily, motocykly i kola. Extra benefity budou k dispozici také členům jeho věrnostního programu plného slev a výhod.

 

„Rozšíření Centra Chodov dlouhodobě vnímáme jako jeden z našich nejvýznamnějších investičních plánů v rámci středoevropského regionu. Cílem projektu je poskytnout zákazníkům plnohodnotnou alternativu nakupování a zábavy v centru Prahy. Toho chceme docílit prostřednictvím bezkonkurenčního spektra nákupních i volnočasových příležitostí, například ve formě nejrozsáhlejšího a nejmodernějšího multiplexu s 18 kinosály, včetně VIP a 4DX sálů, konceptu ‚designérské galerie‘ s prémiovými prodejnami nebo rozšířené restaurační zóny zahrnující 43 rozmanitých možností,“ řekl Arnaud Burlin, výkonný ředitel společnosti Unibail-Rodamco pro střední Evropu. „Rozšířené Centrum Chodov bezpochyby potvrdí svou unikátní pozici nejen v Praze, ale i za hranicemi metropole.“

 

Přelomový design i zodpovědnost k okolí

Za designem Centra Chodov stojí architekti oceňovaného britského ateliéru Benoy a francouzské kanceláře Saguez & Partners, které společnost Unibail-Rodamco oslovila na základě úspěchu několika předchozích spoluprací. Exteriéry budovy v jejich návrzích definují solidní materiály, decentní odstíny a originální dekorace fasády v bílé barvě. Interiéry nesou díky prvkům, jako jsou mramorové podlahy nebo lesklé bílé či metalické povrchy, punc harmonické čistoty, elegance a luxusu. Prostory na základě jejich spojení působí vzdušně a velkoryse. Architektura Centra Chodov je jedinečná i v zodpovědném přístupu k životnímu prostředí, budova se řadí k tzv. „zeleným“ a maximálně využívá principů šetrných k přírodě. Součástí projektu rozšíření je přínosná rekultivace přilehlé krajiny, kterou navíc Centrum Chodov napomůže zatraktivnit své okolí, a dostojí tak slibu být dobrým sousedem. Ekologickou orientaci centra potvrzuje řada doposud získaných mezinárodních certifikátů, například BREEAM v kategoriích „Asset Rating” (technický stav) s hodnocením „VERY GOOD" (velmi dobrý) a „Building Management“ (stavební management) klasifikované jako „EXCELLENT" (výborný).